Sjelden polarsamling tilbake i Sandefjord

Høsten 1964 ble det holdt en pressekonferanse på Sandefjord Sjøfartsmuseum for å orientere om at konsul Lars Christensen senior og skipsreder Lars Christensen junior nylig hadde kjøpt inn Helmer Hanssens polarsamling til museet. Den omfattende samlingen ble omtalt som både enestående og betydningsfull, og den ble tildelt en sentral plass da museets nye tilbygg ble åpnet for publikum sommeren 1966.

Siden den gang har mye skjedd med både museet og samlingen.
Sandefjord Sjøfartsmuseum ble på sin side avviklet i 2010, mens store deler av Helmer Hanssens polarsamling har vært utlånt til Polarmuseet i Tromsø i mer enn 30 år.

I sommer lyktes det imidlertid Hvalfangstmuseets personale å få samlingen returnert til Sandefjord.

(Les mer om saken under fanen samlinger.)

Amundsen og mannskapet om bord i polarskipet «Fram» etter ankomst Hobart, Tasmania i 1912. Helmer Hanssen sees lengst til høyre

Forrige artikkelHvalfangstmuseet bygges om Neste artikkelHelmer Hanssens samling tilbake i Sandefjord