Kjenner du en «hvalonge»?

09. mai 2016 - 09. mai 2017, 14:30
Hvalfangere kommer hjem. April 1956

Hvalfangere kommer hjem.
April 1956

Hvalfangstmuseet planlegger nye utstillinger med søkelys mot barn av hvalfangere og sjøfolk som hadde sjøen som hovedyrke, mot kvinnene og familiene, og mot hvordan det var å vokse opp med en far som tilbrakte halve året eller mer på fangstfeltene på andre siden av kloden.

Hvalfangstmuseet ønsker seg brev og tegninger fra barn og foreldre fra hvalfanger- eller sjømannsfamilier, gjenstander som gaver eller varer som ble kjøpt med hjem, hermetikkbokser (med etikett) for hermetisk frukt fra Sør-Afrika, ting som kan knyttes til julefeiringen og ikke minst fotografier som viser avreiser, hjemkomster, familieliv uten far, sjømenns hjemlengsel, kvinners innsats, hvalfangerne og sjøfolkenes gjøremål når de var hjemme, sommerbilder – ja av alt som kan vekke minner knyttet til at familiene var splittet halve året.

Museet vil også gjerne ha kontakt med folk som vokste opp med en far som var borte på hvalfangst hver vinter og vil fortelle om sin egen barndom.

Ta kontakt med Hvalfangstmuseet på hvalfangstmuseet@vestfoldmuseene.no eller ring oss på tlf. 947 933 41 hvis du har noe du ønsker å bidra med.

Forrige artikkelSpes & Fides- fram fra dypet Neste artikkel«Med Widerøe over Sandefjord i 1950-årene»