Besøk til County Mayo, Irland

27. nov 2018

Tidligere i år mottok vi invitasjon fra den Norske Ambassadøren i Irland, Else Berit Eikeland om å være med henne på et besøk til County Mayo, Irland. Hensikten var å knytte bånd basert på norske hvalfangstaktiviteter i landet tidlig på 1900-tallet.

National Parks & Wildlife Service, ledet av Denis Strong var våre verter under besøket i september. De sørget for at vi følte oss velkommen og viste oss områdets natur, samt det kulturelle og historiske mangfoldet området har å by på. Vi ønsket spesielt å se nærmere på etterlevninger og spor etter norsk hvalfangst. Vi fikk se en utstilling om hvalfangst (laget ev Denis Strong) på National Parks Centre, ruinene etter en tidligere norsk hvalfangststasjon på Blacksod Bay og ble introdusert for de ansatte og frivillige på Ionad Deirbhile Heritage Centre. De har gjennomgått det historiske materialet etter driften og funnet fram til navn på lokalt ansatte ved stasjonen.

Vi er takknemlige for anledningen til å bli bedre kjent med denne delen av norsk hvalfangsthistorie og ser fram til mulige samarbeidsprosjekter i framtiden.

Forrige artikkelKvorning Design utformer ny utstilling